Sabra og Shatila 39 år etter massakren

– Nidal Hamad
Sabra og Chatila, september 1982, aldri glemt og aldri tilgitt-
Neste uke er det 39 år siden massakren i de palestinske flyktningleirene Sabra og Shatila i Beirut i september 1982:
Tusenvis av palestinske sivile og noen libanesere som bodde i de to leire ble drept i denne massakren. Sporene etter tusenvis av palestinske sivile har også forsvunnet fra begge leirene. Flere kvinner og jenter ble voldtatt, og gravide ble utsatt for horrible handlingwmer hvor fostre ble fjernet fra magen foran familiemedlemmer og naboer, og deretter henrettet. Folk ble begravet levende i spesialgravde groper, under oppsyn og høring av den sionistiske okkupasjonshæren, og med deres hjelp ble det avfyrt brannbomber som lyste opp natten i leirene til dag. Jeg tror den israelske hæren må ha dokumentert alt, og dokumentene og opptakene oppbevares i deres hemmelige militære arkiver.
Denne fryktelige massakren ble utført av høyreorienterte libanesiske fascistiske og maronittiske gjenger som hadde støtte og velsignelse fra det anti-palestinske maronittpatriarkatet. De ble direkte støttet av den “israelske” hæren, med grunn-, sjø- og luftstyrker ledet av daværende sionistiske forsvarsminister og senere avdøde statsminister for “Israel” Ariel Sharon, en berømt krigsforbryter rundt om i verden.
Likevel besøkte Sharon verdens land, og de ønsket ham velkommen som en fredens mann. Hadde han levd litt lenger, kunne han vunnet Nobels fredspris, i likhet med de tre sionistiske terroristene Menachem Begin, Yitzhak Rabin og Simon Peres, ansvarlige for dusinvis av massakrer i okkuperte Palestina og naboland som Jordan, Syria, Egypt og Libanon.
Den andre dagen i massakren, etter klokken ti på morgenen 17. september 1982, ble jeg alvorlig såret der.
Vi vil ikke glemme, tilgi mordere og kriminelle terrorister, eller de som har tilgitt dem og håndhilst, ignorert det palestinske og arabiske blodet som er i hver sionistisk og falangiatisk hånd.
Nidal Hamad – vitne til massakren Sabra og Shatila i september 1982.