Sionistisk etnisk rensing i arabiske Palestina av Nidal Hamad

I dag er det årsdagen for okkupasjonen av landsbyen Al-Safsaf i Øvre Galilea, Palestina. Denne landsbyen var stedet der foreldrene mine bodde.

Natt til 29. oktober 1948 foretok en jødisk sionistisk (Haganah) terrorgjeng flere luftangrep og bombet landsbyen Al-Safsaf i 24 timer.

Den 29. oktober 1948 gikk medlemmer av de sionistiske militsene inn i landsbyen, samlet alle menn og ungdom fra landsbyen ved hovedhuset, bandt dem med tau, satte dem ved veggen og skjøt dem. De drepte deretter ti palestinere som ble skadet i massakren. Dødstallet etter Al-Safsaf-massakren nådde over hundre sivile, både menn og kvinner.

Sionistene voldtok tre kvinner, inkludert en 14 år gammel jente, og drepte henne på stedet. De skar av fingrene til ofrene og stjal smykker fra fingrene deres.

De plyndret hjem og اmat, møbler, avlinger og storfe. Så sprengte de husene.

De la bare skolen fordi de gjorde den om til et kornmagasin. Fra den dagen av ble skolen i landsbyen Al-Safsa en forlatt søppelplass frem til i dag.

OPS – På bildene jeg legger ved vil du se området før, under og etter okkupasjonen. For eksempel hvordan de sionistiske jødene plyndret landsbyen i oktober og november 1948.

Nidal Hamad

 29.10-2021

“Sionistisk etnisk rensing i arabiske Palestina”