Norsk - Skandinavskالأرشيف

14 norske dokumentarer til Eurodok 2015, som arrangeres 18.-22. mars

14 norske dokumentarer til Eurodok

Publisert: 05.02.2014 | Sist endret: 10.02.2015

14 norske dokumentarer er tatt ut til den europeiske dokumentarfilmfestivalen Eurodok 2015, som arrangeres 18.-22. mars på Cinemateket. Aslaug Holms Brødre blir årets åpningsfilm.

For aller første gang er en norsk film tatt ut til å åpne Eurodok. Aslaug Holms Brødre er en poetisk skildring av barndommens univers der regissøren har filmet sine to sønner gjennom hele åtte år, og onsdag 18. mars åpner filmen årets dokumentarfilmfestival.

– Det er en stor glede å kunne avsløre at Brødre blir årets åpningsfilm. Denne filmen har virkelig noe for alle og vil garantert varme deg langt inn i sjela!, sier Kaia Høidalen på vegne av programkomiteen i Eurodok.

Fra sopp og samfunnskritikk til cosplay

Årets norske program viser ellers en stor bredde i både sjanger og tematikk. Her får vi møte en spissformulert debattant som sjokkerer med sine holdninger, og vi blir tatt inn i musikken med bandet Highasakite. Det blir stilt grunnleggende spørsmål ved synet på funksjonshemmede i Norge i dag, og vi får en skildring av hvordan det er å være asylsøker i Norge. Vi blir kjent med barn som blir overlatt til å passe på seg selv mens foreldrene jobber i andre land, og vi blir med en sopprofessors jakt på drømmesoppen.  Teorien om at alle i verden er knyttet sammen i seks eller færre ledd blir prøvd ut, og vi får innblikk i cosplay-verdenen, en livsstil der folk kler seg ut som superhelter og tegneseriekarakterer. For å nevne noe.

Fullstendig program samt hvilke utenlandske dokumentarer som er tatt ut til Eurodok vil bli offentliggjort i slutten av februar.

50 norske filmer var påmeldt til årets festival, og de 14 som er tatt ut til programmet er:

mer info :

http://www.nfi.no/omnfi/presse/pressemeldinger/14-norske-dokumentarer-til-eurodok

Billetter og praktisk informasjon

Publisert: 04.03.2011 | Sist endret: 09.02.2015

Også i år får du kjøpt festivalpass som gir deg tilgang til alle filmene. Enkeltbilletter og festivalpass får du kjøpt i billettluka på Filmens Hus. Billetter til enkeltforestillinger får du også kjøpt via nettsidene her. Alle visninger av norske filmer er gratis under Eurodok. Det samme gjelder åpningsfilmen.

Programmet og billetter blir lagt ut for salg i slutten av februar/begynnelsen av mars.

Enkeltbilletter: kr 50,-/80,- (medlem/ikke-medlem Cinemateket)

Festivalpass: kr 250,-

Med festivalpasset har du adgang til alle visninger, men du må ta ut plassbilletter i billettluka til det du skal se.

Alle norske filmer gratis

Alle norske filmer er gratis under festivalen. Her må du også huske å ta ut plassbillett. Det same gjelder åpningsfilmen. Plassbillett tar du ut i billettluka på Filmens Hus. Disse kan du ikke ta ut på nett.

Hvordan komme seg hit

Filmens Hus og Cinemateket holder til i Dronningens gate 16 sentralt i Oslo sentrum. Du kommer hit enkelt ved å ta trikk eller buss til holdeplassen Dronningens gate (vestfra) eller Kongens gate (østfra), t-bane til Jernbanetorget eller tog til Oslo S.

Gatekart 640x360

اترك تعليقاً