أخبار الجالية في النرويج

الجالية الفلسطينية تشارك في تظاهرة ضد سياسة النرويج في افغانستان

الجالية الفلسطينية تشارك في تظاهرة ضد سياسة النرويج في افغانستان

Demonstrasjon mot regjeringens Afghanistan-politikk

 

* INGEN FLERE SOLDATER TIL AFGHANISTAN

* STILL KRIGSFORBRYTERNE FOR RETTEN

* LA DE AFGHANSKE FLYKTNINGENE BLI

التجمع أمام محطة القطارات المركزية في اوسلو، الساعة الثانية ظهراً

غداً السبت تظاهرة ضد ارسال قوات نرويجية الى افغانستان

Den norske regjeringens avgjørelse om å sende 150 spesialsoldater til Kabul er ikke et bidrag til fred i Afghanistan. En opptrapping av konflikten og norsk deltakelse i krigen vil føre til ytterligere utrygghet for den afghanske befolkningen. Vi krever derfor at denne styrken trekkes tilbake.

I januar vedtok det afghanske parlamentet loven “Plan for nasjonal stabilitet”. Denne frikjenner alle afghanske krigsforbrytere. Mange nøkkelposisjoner i Afghanistan, i parlamentet og øvrige myndigheter, besittes av personer menneskerettighetsorganisasjoner mener er krigsforbrytere.

Norge deltar i krigen i Afghanistan og hevder å arbeide for å utvide demokratiet i landet. Vi ber derfor om at Norge bruker sin stemme til å kreve at krigsforbrytere i Afghanistan stilles for retten.

Den nye loven vil forverre sikkerhetssituasjonen i Afghanistan og gjøre det enda farligere for krigsofre og flyktninger å returnere til hjemlandet. Afghanske flyktninger trenger nå mer enn noensinne beskyttelse fra krigen og de afghanske krigsherrene.

Norge er med på krigen i Afghanistan og må ta ansvaret for flyktningene som kommer hit.

DEMONSTRASJON:

Støttenettverket for afghanske flyktninger, Afghan Refugee Comittee og Fredsinitiativet inviterer derfor til demonstrasjon lørdag 17. februar, kl. 14.00.

Oppmøte på Jernbanetorget

www.safsaf.org

اترك تعليقاً