Norsk - Skandinavskالأرشيف

Karpe Diem spiller for Gaza og Mads Gilbert sender hilsen fra Oslo til Gaza

 

Norsk Folkehjelp og Fagforbundet er blant dem som arrangerte konserten onsdag kveld.

 

Mellom klokken 18.00 til 21.00 spiller en rekke kjente artister, blant annet Karpe Diem, Fay Wildhagen, Stein Torleif Bjella og Kaja Gunnufsen. Det er gratis inngang, men det vil bli samlet inn penger til Norsk Folkehjelp og Gaza.

 

Disse spiller på Rådhusplassen onsdag:

 

Karpe Diem
Fay Hau Wildhagen
Stein Torleif Bjella
Kaja Gunnufsen
Don Martin
Samsaya Sharma
Rim Banna
Nosizwe Lise Baqwa
Marthe Valle
Mannskoret

Mads Gilbert vil sende en hilsen fra Oslo til Gaza, og det vil bli holdt appeller.

Arrangører:

Norsk Folkehjelp, Fagforbundet, Fagforbundet helse, sosial og velferd, LO, Industri Energi, El og It forbundet, Fellesorganisasjonen, Norsk fengsels- og friomsorgsforbund, Fellesforbundet, Norsk lokomotivmannsforbund, Norsk lokomotivmannsforbund-avdeling Oslo, er arrangører og gjør dette mulig.

Karpe Diem spiller for Gaza

Karpe Diem, Mannskoret og Stein Torleif Bjella er noen av trekkplastrene som trår til i en storstilt konsert for Gaza på Rådhusplassen i Oslo i dag.

STIG H. CHRISTENSEN – stig@lomedia.no
 Publisert 29.08.2014 kl 13.01 Oppdatert 03.09.2014 kl 15.06

Kultur

Initiativet kommer fra Fagforbundets avdeling for helse, sosial og velferd, og konserten er gratis for alle. Fagforbundet sentralt, LO og en rekke LO-forbund, samt Norsk Folkehjelp står som arrangør. Konserten begynner klokka 18.

– Nå trengs det et storslått musikkarrangement for Gaza, sier initiativtaker Stine Westrum, som altså kan skilte med Rim Banna, Marthe Valle, Mannskoret, Nosizwe Baqva, Kaja Gunnufsen, Stein Torleif Bella, Fay Wildhagen, Admiral P. og Samsaya.

Fagforbundet

Fagforbundets ledelse tente umiddelbart på forslaget og la et par hundre tusen kroner på bordet. Nå er budsjettet på 350 000, men alle artister opptrer gratis. Likevel koster et slikt arrangement, med scene og rigging.

Leder i Fagforbundet, Mette Nord, vil holde appell. Det samme vil Liv Tørres fra Norsk Folkehjelp, som også vil samle inn penger under konserten.

– Fyll lommene med kontanter. Alle innsamlede midler vil gå til Norsk Folkehjelps viktige og flotte arbeid i Palestina, sier Stine Westrum.

Gilbert

Lege og solidaritetsarbeider Mads Gilbert kommer også og vil sende en hilsen fra Oslo til Gaza.

– Vi skal sende bilder av et Oslo som bryr seg. Vi ønsker å vise det palestinske folk at de ikke er alene, at vi ser dem, sier Westrum. Hun ser fram til en fantastisk solidaritetskonsert for folket i Gaza.

Opphev blokaden

I et skriv sendt ut av «Musikk for Gaza», legger arrangørene fram et parolegrunnlag, der «opphev blokaden av Gaza» står sentralt, samt «Stopp galskapen» og «Stopp bombingen av sykehus, ambulanser og skoler». Medieoppmerksomheten er noe mindre nå, og arrangøren ønsker tydeligvis å holde trøkket oppe og markere overfor palestinerne i Gaza at de ikke er glemt.

Tredje gang

Mer enn 2000 er drept og over 10 000 skadet i denne siste krigen. Det er tredje gang siden 2008 barn i Gaza opplever bomberegnet.

اترك تعليقاً