Norsk - Skandinavsk

Kulturrådets årskonferanse Lokalt kultuliv i endring

Meld deg på!

 

 

 

har åpnet for påmelding.
Gå ikke glipp av aktuelle debatter, kunstkommentarer, boklansering og sosialt samvær med kolleger fra hele landet i Arendal kulturhus  den 18.-19. november.(16.09.09)

Elektronisk påmelding

 

Kulturlivet i norske lokalsamfunn er i endring. Kulturliv, næringsliv og offentlige myndigheter kobles på nye måter. Troen på kunstens og kulturens virkninger står sterkt, og settes gjerne i sentrum for stedsutviklingsstrategier landet over. I kunstlivet utforskes også forbindelsen mellom kunst og sted, og nye perspektiver på kunst og lokalsamfunn trer frem. På årskonferansen ønsker Kulturrådet å undersøke hvilke endringer vi finner i det lokale kunst- og kulturlivet, hva og hvem som er drivkreftene bak endringene og hvilke konsekvenser dette gir.

 

– Vi valgte Arendal som arena for årskonferansen, fordi dette er en by som reflekterer mange av de temaene vi ønsker å få belyst. Agderfylkene er eksempel på en region i utvikling der kunst og kultur spiller en viktig rolle i endringsprosessene, sier Kulturrådets direktør Ole Jacob Bull.

 

Last ned hele programmet her (pdf)

 

Kunstnerduoen Goksøyr  & Martens presenterer åpningsverket på konferansen, som etter planen skal innledes med noen ord fra kulturministeren. Forskningsleder Olav Aagedal lansere ti teser for lokalt kulturliv i endring, før det blir debatt med blant annet Erling Dokk Holm og den danske Floridaeksperten Dorte Skot-Hansen. Tradisjonsrik bedehusmusikk med forsterket sound kan oppleves når Øyseblø sangsøstre avslutter konferansens første dag.

 

Alle deltakerne inviteres med til den internasjonalt anerkjente kunsthallen Bomuldsfabriken, der man får innblikk i utstillingsvirksomheten og det store gruveutbyggingsprosjektet i regi av den finske arkitekten og kunstneren Sami Rintala. Om kvelden serveres middag og lun punsj i Conrad Schwachs ånd.

 

Kunst og lokalsamfunn står i sentrum under konferansens dag to, der vi blant annet får høre hvilke erfaringer og refleksjoner Arendals ordfører har om kultursatsingen i sin kommune, hvordan en ung rockesceneentrepenør gikk fram i sitt arbeid og diskusjoner om kunstnerens egen rolle og erfaring i stedsutviklingen. Konferansen avsluttes med et kåseri av Linda Eide – kjent ordsjonglør og tv-fjes fra Voss.

 

 

Elektronisk påmelding

Last ned hele programmet her (pdf) 

 

Program:

Onsdag 18. November

12:00   Registrering  og lett lunsj

13:00   Kunstnerisk innslag: Goksøyr & Martens

13:15   Velkommen ved Norsk kulturråds leder Bentein Baardsson og direktør Ole Jacob Bull

13:25   Innlegg ved kulturministeren (med forbehold)

13:50   Ti teser om lokalt kulturliv i endring

Olaf Aagedal (forsker ved KIFO og leder for forskningsprosjektet Lokalt kulturliv i endring)

14:20   Pause

14:50   Floridaismen florerer

Kunst og kultur er satt i sentrum for stedsutviklingsstrategier landet over. Debatt om Richard Floridas innflytelse i lokalt kulturliv.

Introduksjon ved Dorte Skot-Hansen (senterleder for Center for Kulturpolitiske Studier, Danmarks Biblioteksskole) Og videre diskusjon med Helene Egeland (forsker Lokalt kulturliv i endring)og Erling Dokk Holm (skribent og forsker ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo). Ordstyrer: Esben Hoff (redaktør for Kultmag).

16:30   Øyslebø sangssøstre

17:00   Slutt

 

18:30   Besøk til Bomuldsfabriken kunsthall

20:00   Middag i Arendal kulturhus

Ca 23:30   Lun punsj i Arendal Gamle Rådhus

 

Torsdag 19. November

09:00-13:00

09:00   Kunstinnslag

09:15   Kunst på stedet

Introduksjon og presentasjon av utvalgte stedsspesifikke kunstprosjekter ved Per Gunnar Eeg-Tverbakk (kunststipendiat, Kunsthøgskolen i Oslo). Samtale med Torill Haugen (daglig leder Utsikten kunstsenter, Kvinesdal kommune) og Sami Rintala (arkitekt og kunstner, Rintala Eggertson Architects).

10:30   Pause

11:00   Kunst og lokalsamfunn

Hvilke strukturelle endringer skjer når kulturlivet åpner for nye arbeidsmåter og samarbeidsrelasjoner? Introduksjon ved Mariann Villa (Norsk institutt for bygdeforskning og forsker i prosjektet Lokalt kulturliv i endring). Samtale med ordfører i Arendal, Torill Rolstad Larsen, Håkon Berge (direktør Kristiansand Symfoniorkester), Tom-Erik Lønnerød (prosjektleder for kunstnerbyen Skien), Gunhild Berge Stang (avtroppende styreleder i Noregs Ungdomslag), Thor-Christian Haugland (konserndirektør i Sparebanken SR) og Joakim Myklebust (rockesceneentreprenør, Nordfjordeid). Sesjonen ledes av Ottar Grepstad (direktør for Ivar Aasen-tunet og medlem av Norsk kulturråd).

12:30   Kåseri ved Linda Eide, forfatter, humorist og NRK-journalist med bred kjennskap til Norske attraksjoner.

12:50   Avslutning

13:00   Lunsj


Med forbehold om programendringer

 

Tidligere artikler

 

Meld deg på årskonferansen.

 

 

PÅMELDING

Meld deg på NÅ via vårt elektroniske påmeldingsskjema.  Ønsker du ikke å melde deg på elektronisk, kan du benytte påmeldingsskjema som sendes ut i posten om noen uker og som blir lagt ut på nettsidene når det er klart. Påmeldingen er bindende. Begrenset antall deltakere.

 

KONFERANSEAVGIFT

Ordinær avgift: kr 1900 ved påmelding før 15. oktober. For profesjonelle kunstnere: kr 800-.

Ved påmelding etter 15. oktober øker konferanseavgiften med kr 300,-.

 

OVERNATTING

Vi har reservert rom på Thon Hotel Arendal, Clarion Hotel Tyholmen og Park Inn Arendal. Alle i Arendal sentrum, maks 5 minutters gange fra Arendal Kulturhus. Bruk vedlagte påmeldingsskjema eller meld deg på via våre nettsider for bestilling. Hotellrom bør bestilles i god tid før konferansen.

 

REISE

Reise til/fra Arendal bestilles og betales av den enkelte. 

Flyforbindelser:

Kristiansand flyplass, Kjevik, flybussen Kjevik/Kristiansand – Arendal

Torp flyplass Sandefjord, buss fra Fokserød til Sørlandet, 2,5 time reise

Bussforbindelser:

Sørlandsekspressen Kristiansand – Oslo, www.nettbuss.no

Konkurrenten – www.konkurrenten.no

Lavprisekspressen – www.lavprisekspressen.no

Miljøekspressen – www.miljoekspressen.no

Togforbindelser:

Oslo – Nelaug – Arendal

Kristiansand – Nelaug – Arendal

 

(SAS Norge og Widerøe kan tilby spesialpris med 35% rabatt på ordinær pris. Oppgi koden FST-09CONFSKWF103 når du bestiller, enten på Internett eller til ditt reisebyrå. Du vil ha endringsmuligheter, full refusjon frem til avreisedagen og god plasstilgjengelighet.)

 

INNBETALING

Giro for innbetaling blir sendt ut sammen med bekreftelse på din deltakelse. Det gjelder både konferanseavgift og evt. giro for hotellopphold.

 

SOSIALE ARRANGEMENTER

Besøk til Bomuldsfabriken kunsthall . Buss fra Arendal kulturhus kl. 18.30

Middag i Arendal Kulturhus kl. 20:00. Kveldsarrangement i Arendal Rådhus.

 

PÅMELDING

Meld deg på NÅ via vårt elektroniske påmeldingsskjema.  Ønsker du ikke å melde deg på elektronisk kan du benytte deg av påmeldingsskjema som sendes ut i posten om noen uker og som blir lagt ut på nettsidene når det er klart.

 

Påmeldingen er bindende. Praktiske spørsmål omkring påmelding og hotell rettes til Congress-Conference AS. Du vil motta en faktura i løpet av kort tid. Denne inkluderer alle kostnader i forbindelse med din påmelding. Congress-Conference AS tar forbehold om eventuelle endringer.

 

Congress-Conference AS

Pb 2694 Solli, 0204 Oslo

Tel 22 56 19 30

Faks 22 56 05 41

E-post: nkr@congrex.no

Årskonferansen arrangeres i samarbeid med Arendal kommune.

 

Bilde: Rune Mortensen

Skrevet av: Janne Stang Dahl
Sist endret: 12.10.2009

اترك تعليقاً