Norsk - Skandinavskالأرشيف

Mads Gilbert og Fredrik Græsvik snakker ut om situasjonen i Gaza

– Dette angår oss alle

Lørdag holdt Mads Gilbert og Fredrik Græsvik internasjonalt seminar om situasjonen i Gaza på biblioteket i Tromsø der budskapet var tydelig.

Over 300 mennesker hadde møtt opp på Tromsø Bibliotek lørdags ettermiddag for å få med seg seminaret ”På innsiden av Gaza: øyenvitner forteller”. Der lege Mads Gilbert og journalist Fredrik Græsvik fortalte om deres egen opplevelse av situasjonen i Gaza.  

– Dette angår oss alle, for det handler om hvordan vi vil ha verden i dag, sier Gilbert.

LES OGSÅ: Klemte til for Gaza

Hvorfor Gaza bombes, situasjonen i dag og medias rolle i krigen, var sentrale temaer under seminaret. Og med virkemidler som sterke bilder, filmer og historier om haglende bomber og voldsomme ødeleggelser, fikk de fram budskapet.

– Situasjonen er utrolig nok mye verre enn tidligere. Bombingen har vært mer omfattende og nådeløs, og sivile tap har vært større enn noen gang. Samtidig er støtten til motstandskampen blant palestinerne blitt større, sier Gilbert.

 

LES OGSÅ: Arrangerer Gaza-møte

Feil fokus

Både Gilbert og Græsvik har nylig vært i Gaza og begge har høstet mye oppmerksomhet og kritikk i media rundt sin person og sitt personlige standpunkt i situasjonen. Så mye at fokuset utelukkende har vært på dem og ikke på selve saken.– Det tok en stund alt fokus. Oppmerksomheten falt bort fra situasjonen i Gaza og ble heller rettet på journalistenes rolle og kritikk av denne, sier Græsvik.

– Dette er en helt bevist avsporing fra de som støtter Israel, og angrepene er meningsløse. Vi forteller om det vi har sett og opplevd, og det er ikke alltid like populært, legger Gilbert til.

BudskapBåde Græsvik og Gilbert var helt tydelig på hva de ønsket å formidle under seminaret.

 

– Som journalist kan jeg ikke si noen av mine egne meninger, men for meg er det av betydning å formidle hva som har skjedd og det viktigste for meg er å få fram hvordan barna på Gazastripen lider, sier Græsvik.

– Vi ønsker jo å formidle virkeligheten. Uansett hva du mener og hvilket standpunkt du har i saken, så er virkeligheten det beste argumentet. Se på tall eller reis ned selv, sier Gilbert.

 

http://www.itromso.no/nyhet/article10098591.ece

 

اترك تعليقاً