Norsk - Skandinavskالأرشيف

Sabra og Shatila-massakren, 17-09-1982, tid 10.15 av: Nidal hamad

På dette tidspunktet, klokken 10.15, 17. september 1982, andre dagen i Sabra og Shatila -massakren, traff en sionistisk rakett fra en Merkavah-tank veggen ved siden av meg, og jeg ble alvorlig såret og min libanesiske venn ble truffet i hjertet og måtte lide martyrdøden.

Muhammad Ali – Abu al -Fida – var fra den gamle byen Baalbeck i Libanon, han kjempet for Palestinas frihet.

På dette tidspunktet ble en annen venn fra Sabra -leiren martyr. To venner, Abd al-Qadir og Jamal, ble også arrestert av de invaderende sionistiske styrkene.

I dag 17-09-2021 er det 39 år siden tapet av beinet mitt i Sabra og Shatila -massakren.

Fra den tiden til nå ble jeg vant til å leve med ett ben. Men jeg lider på grunn av det. Dette er for at du ikke skal tro at jeg er en helt av pretendenter og arroganse. Jeg er ikke arrogant og benekter ikke livets vanskeligheter med ett ben. Men det er ikke slutten på livet.

Hvert menneske har en sterk vilje og kan tilpasse seg sine egne forhold og sin fysiske så vel som sin psykiske tilstand.

Jeg lever livet mitt fritt og beveger meg alltid, beveger meg og reiser til tross for smerter, sår, bevegelsesvansker osv. Livet fortsetter og sår er fortsatt et merke på geriljaens og krigernes kister.

Etter en erfaring på omtrent 40 år uten et bein og med en protese, kan jeg si at man kan ikke forstå hva dette egentlig betyr for en. Bare de som har mistet beina føler på den smerten.

Mens historiefortellingen ikke oppfyller ens rette pine.

Fordi en person som mister en del av kroppen, lider for livet. Andre trenger å forstå ham og hjelpe ham med å fortsette sin ubrutte reise.

Han trenger alltid å seire over funksjonshemming.

Mine kjære,

Jeg ville dele med dere små detaljer som kanskje ikke vekker din oppmerksomhet, men de er nødvendige for menneskene som har mistet lemmer. De fleste av dem er i Palestina, Libanon, Syria, Irak, Jemen, Sudan og i resten av våre Arabiske land.

17-09-2021

Nidal Hamad

Sabra og Shatila-massakren, 17-09-1982, tid 10.15