Norsk - Skandinavsk

Smak av Polen på Vær Stolt festivalen 30-5-2015 Oslo

Galleri Stylo sammen med bl.a. Den polske klubben og Caritas Norge har gleden av å invitere til en kulinarisk opplevelse “Smak av Polen” som finner sted under årets Vær Stolt festivalen på Holmlia lørdag og søndag 30-31 mai 2015 kl. 13-16. Vi står der med smaksprøver av hjemmelagde polske matspesialiteter og deler ut vår fargerike oppskriftsbrosjyre i norsk språkdrakt. Inntektene fra matsalget går uavkortet til Den polske klubbens og Galleri Stylo frivillige innsats under St. Hansfeiringen i Hvervenbukta 23 juni 2015.

Det er for første gang at polske nasjonale matretter presenteres for et større norsk publikum i Oslo, og det gjør vi med stolthet- her får du vite hvorfor:

Polen er et jordbruksland fremfor noen og blir ofte kalt Europas spiskammer. Det finnes et utrolig mangfold av mat som produseres der, først og fremst ulike korntyper, tett fulgt av grønnsaker, frukt og kjøtt. Dette er noe som avspeiles både i det varierte polske husmannskjøkkenet, som i den litt finere, fransksinspirerte Cuisine: Den polske maten er hovedsaklig basert på økologiske produkter, den er langsom, kortreist, dessuten lages alt fra bunn av. Den polske middagene er alltid 3-retters, og en hjemmelaget suppe er et must. Her er de fremste 4 nasjonalretter du får smake:

1. Bigos- en slags jegergryte kokt på sauerkraut

2. Galabki- en polsk variant av kålruletter

3. Pierogi- berømte polske dumplings (m/kjøtt)

4. Barszcz czerwony- polsk rødbetsuppe
– og mye mer. Alt er hjemmelaget!

Vil du vite mer? Ta med venner, familie og kollegaer og bare smak deg frem! Hele ppskriftsbrosjyren vår får du med på kjøpet.

Det er våre frivillige, fantastiske damene fra Den polske klubben -Danuta Eriksen, Anna Goj, Marta Szaj m fl og Wiszniewska kunst&håndverk som er verter, mens Kapela Wojtowicz spiller polsk folkemusikk på trekkspill, kledd i polske bunader fra Lublin-regionen.

Hjertelig velkommen til et polsk nasjonalt etegilde!

Hilsen Den polske klubben

www.klub-pl.no

og Galleri Edith Stylo

www.stylo.no

Mer info:

Fb: Galleri Stylo

Fb: Den polske klubben

P.S.

Det er også Ukraina og Litauen som står der sammen med oss med sine lands nasjonalretter i det Østeuropeiske hjørnet. Vær Stolt av å være Østeuropeere, sier vi bare!

https://www.facebook.com/events/891761517513126/

اترك تعليقاً