Norsk - Skandinavsk

8.juli: Solidaritetskampanje for Gaza

Onsdag 8.juli markerer Palestinakomiteen og Fellesutvalget for Palestina at det er ett år siden Israel startet operasjon “Protective Edge”, krigen med flest sivile tap i Palestina og Israels nyere tid. 

Alle som har lyst kan være med på en symbolsk gjenoppbygging av Gaza denne dagen, enten på stand (i Oslo er det stand i Spikersuppa kl. 15.00-17.00) eller hjemme. Alt du trenger er en mobil.

DETTE GJØR DU: 

Lag et hus av lego eller tegn det på et ark i solidaritet med palestinerne på Gaza. Ta et bilde med din mobil og del det på sosiale medier den 8.juli. Bruk emneknaggene #HevBlokaden #ByggGaza #BoikottIsrael

Slik kan vi sammen fylle sosiale medier med håp om gjenoppbygging og solidaritet med det palestinske folk. Bli med for å sende en sterkt signal om at blokaden må heves!

 

Leder i Fellesutvalget for Palestina, Anna Lund Bjørnsen, håper at så mange som mulig vil bli med på kampanjen:

– Det er viktig med en symbolsk kampanje som kan være med å spre håp gjenoppbyggig av Gaza og ikke minst reise kravet om heving av blokaden, sier Bjørnsen.

– Vi håper at folk blir med oss på denne fine aksjonen, bygger et legohus, tegner en bygning, tar bilde og sprer det på Facebook/Instagram/Twitter med ‪#‎ByggGaza‬‪#‎HevBlokaden‬ og ‪#‎BoikottIsrael‬, legger hun til.

Her finner du kampanjen på Facebook

551 drepte palestinske barn

Krigen i fjor sommer førte til at minst 2200 palestinere mistet livet. Ifølge OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs/Kontoret for samordning av FNs humanitære aktiviteter) var 551 av disse var barn, de fleste yngre enn 12 år.

– Dette var mennesker, ikke tall. Hele familier ble utslettet. Særlig tragisk er det å tenke på at det var så enormt mange barn blant de drepte. Med denne kampanjen ønsker vi også å hedre dem, sier fungerende leder i Palestinakomiteen i Norge, Øyvind Sagedal.

Les også: – Palestinske liv er mye mindre verdt enn våre soldaters

Saken fortsetter under bildet.

Gaza ble sønderbombet under krigen for ett år siden. Foto: Reuters

Gaza ble sønderbombet under krigen for ett år siden. Foto: Reuters

Israel fikk massiv kritikk

Aldri før har Gaza blitt rasert på en slik måte som i fjor sommer.

Israels aggressive krigføring møtte massiv kritikk hos menneskerettighetsorganisasjoner verden over, inkludert FN, Norsk Folkehjelp, Redd Barna og Amnesty International.

– Hele fremgangsmåten til den israelske hæren synes å ha vært preget av ren forakt for de spillereglene og verdiene vårt internasjonale samfunn er bygget på, sa politisk rådgiver i Amnesty, Gerald Kador Folkvord, i kjølvannet av Gaza-krigen i fjor.

Ifølge Amnesty International, kan israelske styrker i visse tilfeller «direkte og med overlegg ha rettet angrepene mot sivile eller sivile mål, noe som er ensbetydende med krigsforbrytelser».

Pengene uteblir

Etter krigen lovet Norge og FN at Gaza skulle gjenoppbygges. Men ingenting har skjedd. 1,8 millioner mennesker lever fortsatt på toppen av sine sammenraste hus, og ingen av husene som ble totalt ødelagt er gjenoppbygget.

Les også: – Lovet milliarder til Gaza, betaler ikke

Les også : – Gaza er en tikkende bombe

De 120 000 som ble husløse bor i dag i telt, leier rom eller bor i containere, ifølge Norsk Folkehjelps ferske rapport fra juli 2015.

Bli med å bygge Gaza, 8.juli 2015!

#HevBlokaden

#BoikottIsrael

#ByggGaza

Stand i Oslo sentrum (Spikersuppa) med hjelp av blant andre KFUK-KFUM Global,

BDS Norge,

Palestinsk Kvinneforening,

Rød Ungdom og Sosialistisk Ungdom.

FAKTA: Gaza-krigen 2014

– Krigen varte i 50 dager og kostet mer enn 2200 palestinere livet.

– Minst 551 av disse var barn.

– 71 israelere ble drept.

– Nesten 11 000 palestinere ble skadd, inkludert 3 374 barn. 1000 barn fikk varige handikap som følge av krigen.

– Minst 1500 barn ble foreldreløse.

– 120 000 palestinere ble hjemløse som følge av bombingen.

Kilde: FNs kontor for humanitært arbeid OCHA

8.juli: Solidaritetskampanje for Gaza

flyer.jjpg-2

اترك تعليقاً