Arab Film Festival Stockholm är äntligen tillbaka!

Äntligen är det dags att återvända till biograferna! Arab Film Festival Stockholm är snart tillbaka på Biograf Zita för sin femte upplaga, som äger rum 22-25 oktober och bjuder på ett handplockat urval av långfilm, dokumentärfilm och kortfilm från hela arabvärlden, samt möten med internationella gäster. Festivalen invigs med den kritikerrosade och Oscarsnominerade tunisiska filmen The Man Who Sold His Skin av Kaouther Ben Hania, presenterad för festivalpubliken av svenske medproducenten Andreas Rocksén. Det bjuds även på festligt invigningsmingel i samband med visningen.

Festivalprogrammet innefattar även två lysande dokumentärfilmer av unga, kvinnliga, nordafrikanska regissörer: The Postcard av marockanska Asmae El Moudir, som finns på plats för att möta publiken, och Their Algeria av fransk-palestinsk-algeriska Lina Soualem, som presenteras av filmens franska producent Marie Balducchi. Ett flertal andra regissörer kommer också finnas på plats under filmdagarna för att möta publiken, bland andra två av regissörerna bakom kortfilmsantologin Chronicles of Her, som består av fem olika segment av kvinnliga regissörer och manusförfattare från Marocko, Tunisien, Egypten, Jordanien och Libanon. I långfilmsprogrammet återfinns bland annat egyptiska familjedramat Curfew av Amir Ramses, och libanesiska 1982, som får svensk premiär senare i höst, och vars regissör Oualid Mouaness finns på plats. 1982 erbjuds även som skolbio.

Arab Film Festival Stockholm arrangeras av Malmö Arab Film Festival (MAFF) med stöd av Stockholms Stad, Region Stockholm och Svenska Filminstitutet. MAFF har sedan starten 2011 utvecklats till den ledande och största filmfestivalen specialiserad på arabisk film i Europa.

Arab Film Festival Stockholm är äntligen tillbaka!