Norsk - Skandinavskالأرشيف

Kampanje for å fjerne SodaStream fra butikkhyllene

9. september 2014 av

Det er duket for nasjonal kampanjeuke med aktiviteter over hele landet, for å overtale norske bedrifter til å slutte å selge SodaStream-maskiner. Kampanjen skal gå ut over høsten og frem mot julegavehandelen.

SodaStream lager brusmaskiner i en israelsk bosetting i okkuperte Palestina. Israels bygging av bosettinger på Vestbredden hindrer muligheten for en tostatsløsning, er ulovlig i følge folkeretten, og fordømmes av FN, USA, EU og Norge.

Brusmaskinen selges i norske butikker som Elkjøp, Lefdal, Jernia, Siba, Staples og Expert, men har sin hovedfabrikk i den israelske bosettingen Ma’ale Adumim på Vestbredden. SodaStream bidrar dermed til Israels okkupasjon, som frarøver palestinerne grunnleggende rettigheter og frihet.

«La boblene briste – boikott SodaStream!» er en kampanje startet av Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom som krever at selskapet flytter all produksjon ut av ulovlige bosettinger. Fram til dette skjer oppfordres alle norske butikker og privatpersoner til å slutte å handle SodaStream-produkter. Til sammen 22 organisasjoner støtter kampanjen.

8-14. september er det nasjonal kampanjeuke med aktivisme, informasjonsmøter og aksjoner over hele landet. Følg med på alle kampanjeaktivitetene på facebooksiden La boblene briste – boikott SodaStream!

Som en del av kampanjen kommer de palestinske rapperne i DAM til Oslo for å spille på Blå fredag 12. september. Der skal de stå på scenen sammen med Oslo-baserte Awesomnia, for et fritt Palestina, mot SodaStreams støtte til Israels okkupasjon. Les mer på Blå sine hjemmesider, og meld deg på facebook-eventet.


Her er en oversikt over aktiviteter iløpet av kampanjeuka:

09. september:

– Bodø, Åpent møte. Torild Holmedal, Bodøinitiativet for Palestina

https://www.facebook.com/events/288907197963653/?fref=ts

– Trondheim, Kultursenteret ISAK, Palkom Trøndelag + Solidaritetsungdom Nidaros, https://www.facebook.com/events/1490746437848698/?ref_newsfeed_story_type=regular

– Lillehammer, oppstartsmøte kampanjen, kontaktperson Aksel Hagen, aksel.hagen@gmail.com

11. september

Oslo, filmvisning Ingensteds  + samtale med DAM. Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Bislett-https://www.facebook.com/events/587553434687578/

12. september

– Tromsø, informasjonsstand på Jekta.

– Oslo, konsert med DAM +AWESOMNIA på Blå https://www.facebook.com/events/1459728480948175/

13. september

– Tromsø, aksjoner utvalgte butikker i Jektaområdet.

– Kristiansand, stand i Markens gate https://www.facebook.com/events/899131006782523/?ref_newsfeed_story_type=regular

Meld flere arrangementer inn til fup@palestina.no

اترك تعليقاً