Norsk - Skandinavskالأرشيف

På resa i Palestina – av Anna

Vaknade just upp i ett varmt och soligt Jerusalem, alltså VARMT. Min första heldag i Palestina den här resan. Kom i går, men blev inte mycket mer än att dricka lemonad i skuggan för att sen krascha i säng. Nu har jag sovit 11 timmar, druckit fyra koppar kaffe och ätit hummosfrukost – så är redo för både värmen och hårt jobb.

Hela dagen i går hade jag en klump av oro i magen. Min och PGS vän Issa Amro som också varit Sverige, stod inför militärrättegång i går. Och israeliska militärrättegångar – som säkert de flesta vet – är ett skådespel där 99 procent av de åtalade döms. Issa är aktiv (grundaren) av Youth Against Settlements i Hebron som gör motstånd mot ockupationen genom icke-våld. De har många internationella gäster på besök. Nu vill Israel fängsla Issa. Men processen ajournerades till i höst, mer vet jag inte nu. Jag åker dit på onsdag, till Al Khalil/Hebron. #FREEISSA

Efter tre veckors semester är det alltså dags att på allvar börja arbeta med årets temaskrift. De två senaste; Här skall vi stanna – Kampen om land, vatten och frihet i Palestina och Fördrivning och ockupation – Om de palestinska flyktingarna har använts i undervisning i fler än 400 skolor, samt lästs av tusentals andra. Nu ska vi göra en ny skrift med berättelser om livet under ockupation. Den här veckan ska jag runt på Västbanken, nästa åker jag och Catrin till Gaza – Inshallah!

Planen är att blogga också, men det blir som det blir med det.

https://annawester.se/author/annawester/