أخبار الجالية في النرويج

الوفد النرويجي في سفينة الحرية وفك حصار غزة يشكر الجالية الفلسطينية

 

 

رسالة تحية وشكر من الجالية الفلسطينية في النرويج إلى الوفد النرويجي على متن أسطول الحرية الثاني

 

أوسلو – الصفصاف

 في اتصال هاتفي بين نضال حمد رئيس الجالية الفلسطينية في النرويج والسيد اكسيل هاغن عضو البرلمان النرويجي المشارك

ضمن وفد تضامني نرويجي على متن أسطول الحرية الثاني ، أعرب حمد عن ثقته بالمتضامنين النرويجيين والعالميين وشكرهم

على ما قاموا ويقومون به لأجل القضية الفلسطينية والشعب الفلسطيني. بدوره أعرب اكسل هاغين 

عن شكره هو والوفد للجالية وتثمينه الكبير لمثل هذه المكالمة. الجدير بالذكر أن هناك ستة نرويجيين منهم-ن اثنان من أعضاء البرلمان النرويجي يشاركون في أسطول الحرية الثاني. ورغم تعرضهم لضغوطات كثيرة من اجل ثنيهم عن السفر إلى غزة إلا أنهم قرروا السفر للتضامن مع شعب فلسطين وتعرية الاحتلال الصهيوني.

Press melding fra de norske deltakerne i Freedom Flotilla 2


Etter de første dagene her i Hellas er vi like innstilt på å dra. Både det som har skjedd de siste dagene, og møtet med de øvrige deltakerne, gjør at vi er enda mer overbevist om at det er riktig å gjennomføre denne båtkonvoien.

Sabotasjen mot vår båt skulle enten hindre oss fra å komme av gårde, eller var ment og ikke oppdages før vi var ute til sjøs. Vi reagerer sterkt på denne kriminelle handlingen som kunne satt menneskeliv i unødig fare. Israels diplomatisk offensiv for å hindre konvoien i å forlate greske havner og truslene mot journalistene viser at Israel er villig til å bruke alle midler for å stanse konvoien. Israel ønsker ikke oppmerksomhet om situasjonen i Gaza og den folkerettsstridige blokaden, nettopp derfor er vi mer bestemte enn noen gang på å realisere seilasen til Gaza.

Vi forventer at norske myndigheter tar avstand fra disse sabotasjeaksjonene som kommer fra Israel og andre. I vår avreise fra Gardermoen uttalte vi en pressemelding at Israel må etterleve folkeretten og andre internasjonale forpliktelser. Etter det som nå har skjedd, er det all grunn til å forsterke vår oppfordring.

Vårt mål er å bryte Israels blokade. Den er en kollektiv avstraffelse av et helt folk og er et brudd på folkeretten og menneskerettighetene. Blokaden fører til mangel på varer og tjenester som kan føre til gjenoppbygning og utvikling på Gaza. Gazas befolkning må få sin frihet og mulighet til å skape sin egen framtid. Vi vil fortsette kampen for å få hevet blokaden, og flere skip vil seile mot Gaza inntil blokaden er hevet.

For flere kommentarer kontakt Torstein Dahle


http://shiptogaza.no

 

الصفصاف- تاريخ النشر:28-6-2011

اترك تعليقاً