Norsk fagforeningsstøtte fører BDS til nye høyder – Boikott Apartheid Israel, du også!

Den Norske fagforeningen (LO) stemte gjennom støtte til BDS-bevegelsen denne måneden. Det utvider rekkevidden til boikott-kampanjen mot israelsk – og kontrer den pro-israelernes kampanje mot boikott, avhendelse og sanksjoner (BDS).

LO er ekvivalent med Storbritannias Trades Union Congress; En paraplyorganisasjon som forener nasjonens fagforeninger i en enhetlig enhet som er i stand til å ta felles beslutninger. LO sier at de representerer mer enn 900.000 arbeidstakere i sine tilknyttede fagforeninger(underavdelinger).

Forbundet har lenge hatt en politikk som støtter boikott av produkter fra israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden. Men den siste beslutningen fra LO, som ble vedtatt med følgende delegatstemmer 197 for og 117 imot -noe som ble vedtatt den 12. mai, og som krever en langt mer omfattende «internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel».

Bevegelsen markerer for første gang i et vestlig land at det ønsker full boikott av Israel ved å inkludere eksplisitt akademisk og kulturell boikott (som noen ganger inneholder kontroversielle elementer).

LO vedtok også at flyktninger har rett til å returnere til Palestina likeså krever de full likestilling for de palestinske borgere i Israel. Slik at de får samme rettigheter som Israel-jødene.

Nesten 12 år etter at BDS-bevegelsen ble grunnlagt har mange fagforeninger og nasjonale foreninger rundt om i verden en eller annen pro-BDS-politikk. Alle de største og mest innflytelsesrike fagforeningene i Storbritannia, samt TUC, har en politikk til fordel for en boikott av bosetningene og selskaper som er involvert i eller profitterer på den israelske okkupasjonen på Vestbredden på en eller annen måte.

Kilde:

https://www.middleeastmonitor.com/20170531-norwegian-unions-full-bds-policy-leads-the-way/