Norsk - Skandinavsk

Per Sandberg – Få Ubaydullah ut og gi våpen til kurderne

Få Ubaydullah ut og gi våpen til kurderne

Per Sandberg vil få islamisten Ubaydullah Hussain ut av Norge og gi norske våpen til kurderne som kjemper mot islamistene i Irak.

 

 

Gunnar Hultgreen ghu@dagbladet.no

ISLAMIST: Ubaydullah Hussain sto fram i VG og støttet de islamske ekstremistene som herjer i Syria og Irak. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET

Per Sandberg, første nestleder i Fremskrittspartiet og medlem av Stortingets Utenriks- og forsvarskomite, vil nå gjøre det han kan for å kaste den norskfødte islamisten Ubaydullah Hussain ut av Norge. Hussain sto i forrige uke fram i VG og støttet de ekstreme islamistene i IS (Den Islamske stat, tidligere ISIL).

– Denne Ubaydullah Hussain har ikke noe her i Norge å gjøre. Han klager på at han ikke kan reise til Irak på grunn av norske lover. Hvis det er problemet er jeg villig til å forandre loven slik at slike som ham kan komme seg ut av Norge. Ubaydullah Hussain bør komme seg bort raskest mulig, sier Per Sandberg til Dagbladet og fortsetter:

– Når vi først har fått denne Ubaydullah Hussain ut, skal vi sørge for at det blir på en enveisbillett.

– Men har er jo født i Norge og er norsk statsborger?

– Slike som ham og hans likesinnede har vi ikke bruk for. Han skal ut. Han vil jo reise frivillig. Det vil jeg legge til rette for. Han sier han vil ut og slutte seg til sine likesinnede i IS, sier Per Sandberg.

– Da vil jeg anta at han ikke ønsker å beholde sitt norske pass. Uten norsk pass og innreisetillatelse kommer han ikke tilbake. Og hans ønske vil være oppfylt, sier Per Sandberg.

Jan Mayen?

Ubaydullah Hussains advokat John Chr. Elden er ikke videre imponert.

—Det er vanskelig å ta Per Sandbergs forslag juridisk seriøst. Jeg vil anbefale Sandberg om å kontakte justisminister Anundsen for å få avklart dette, sier Elden til Dagbladet.

— Statsborgerskaplovens paragraf 25 åpner ikke for Sandbergs forslag. Det nærmeste Sandberg kommer må være det gamle Frp-forslaget om å sende alle nordmenn de ikke liker til Jan Mayen, sier Elden.

– Våpen til kurderne

Samtidig vil Per Sandberg at norske myndigheter støtter kurderne i Irak med våpen, slik at de blir i stand til å bekjempe IS (Den islamske stat, tidligere kjent under navnet ISIL).

– Denne Ubaydullah Hussain som forfekter galskapen til de islamske ekstremistene unnskylder seg med at ikke får lov til å reise fra Norge. Hvem er det som nekter ham å reise? Hvis det er norsk lov, da får vi forandre loven, slik at vi blir kvitt ham.

Per Sandberg frykter at de islamske ekstremistene snart står på døra til Europa, og vil nå at Norge bidrar med våpen for å stoppe islamistene.

– Jeg er den første til å forsvare ytringsfriheten og retten til å ytre seg. Men det vi nå er vitne til med islamske ekstremister, må vi slå tilbake. Hvis Norge kan levere våpen som kurderne kan håndtere, bør vi snarest mulig sende våpen til dem, sier Sandberg.

– Neandertalere

Fremskrittspartiets nestleder beskriver de islamske ekstremistene som herjer i Syria og Irak som neandertalere.

– Jeg har vondt for å kunne beskrive de grusomhetene disse menneskene står bak. Det er barbarisk og grusomt.

– Men er det ikke drastisk å sende norske våpen til kurderne?

– De siste åra har vi sett en positiv utvikling i de delene av Midtøsten hvor kurderne har styrt. Det vil aldri bli fred i Midtøsten, hvis det internasjonale samfunnet, EU, FN og NATO ikke griper inn, og slår tilbake disse islamske ekstremistene, sier Per Sandberg.

http://www.dagbladet.no/2014/08/19/nyheter/per_sandberg/islamister/vapen/34848172/

اترك تعليقاً